fredag 5 juni 2015

Vecka 23

Vi närmar oss avslutningen.
Nu räknar vi ner dagarna till avslutningen.Vi började med dag 25 sen har vi varje dag tagit bort en dag, idag hade vi bara 4 skoldagar kvar till avslutningen. Härligt tyckte alla! Den här veckan har vi tränat, plockat och gjort klart i våra arbeten. Det blev ett bra avbrott med "kartkunskapen" i skolskogen i onsdags. Vi slapp regnet och alla kämpade på med kartor och tecken runt i skogen.Det blev en härlig dag i skogen.
I tisdags arbetade vi med vår sista uppgift NTA-jord. Kan jord hålla kvar vatten?
Att de olika jordarterna har olika förmåga att behålla vatten har nog eleverna förstått. I det här uppdraget skulle de undersöka hur mycket vatten som de olika sorternas jord kan hålla kvar.  


Det kommer inte lika mycket vatten genom humus, sand och lera. Det upptäckte alla, alltså måste man tänka på i vilken jord man planterar.

Info inför vecka 24.
Måndag: Rept kl..07.30 för dem som är med i Talangjakten.Kl.08.15 för alla andra. 
Talangjakt 08.15-10.00 Fotbollscupen 10.00-Final ca. 13.10 
Tisdag : Vi går till skolskogen, tillsammans med 3b och 3c. Vi ska placera ut våra komposter från NTA arbetet. Vi leker och har kul.Hemma till skollunchen.
Onsdag: Råbyeleverna på besök. Jobba i klassrummet+ film för den som vill.
Torsdag. Städa i klassrummet och våra bänkar. Musikträna med Sibbe.
Fredag. Skolavslutning Vi samlas utanför skolan kl. 08.15 och går tillsammans till slänten vid ån. Vi slutar ca. kl.10.30.  Stanna gärna kvar några minuter så jag får önska mina elever en trevlig sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar